Tepenin Gözleri / The Hills Have Eyes

 Yönetmenliğini Alexandre Aja'nın yaptığı, başrollerinde Emilie de Ravin,  Dan ByrdAaron StanfordVinessa Shaw ve Ted Levine'ın oynadığı 2006 yılı Amerikan yapımı Gerilim/Korku filmidir. Devamında 2 ve 3. sü de çekilmiştir.
  Detektif olan Bob ve eşi Ethel'in 25. evlilik yıl dönümlerini kutlamak için tüm aile birlikte Kaliforniya'ya gitmeye karar vermeleriyle başlar her şey. Hep birlikte yapacakları bu yolculuğun daha uzun ve farklı olması için karavanla ve çölü geçerek gitmeye karar verirler. Büyük kızları Lynn eşi ve yeni doğmuş bebekleri ile gelmiştir ve bu uzun yolculukta bebeği için sürekli endişelenmektedir. Eşi Doug ise sürekli babası ile atışmaktadır. Küçük kızları Brenda tatili arkadaşları ile geçiremediği için mutsuzdur. Bobby'nin ise ilgilendiği tek şey ailenin Beautiful ve Beast isimli iki alman kurt köpeğidir. Kimsenin hoşnut olmadığı bu tatilde yaptıkları bir araba kazası ile çölün ortasında mahsur kalırlar. Kısa süre sonra çölde yalnız olmadıklarını anlarlar.
  Klasik aile tatili olarak başlayan bu yolculukta Carter ailesi kendilerini bir anda vahşetin en derinin tam ortasında bulurlar. Acaba hayatta kalma çabalarında ne kadar başarılı olacaklar?
  Nükleer deneyler ve bu deneylerin yaratığı acı sonuçlara değinmesi filmin senaryosunu anlamlı kılmış; seçilen mekanlar, mutasyona uğramış insanlar ve efektler gerilimin dozunu had safhada tutmuş. Bir de babanın bebeğini kurtarmak için verdiği mücadeleyi nefesinizi tutarak izliyorsunuz.
  Filmi başından sonuna değin her saniyesi yoğun gerilim içeriyor, çölün ortasında her an saldırının nereden geleceğini bilmeden, mutasyona uğramış iğrenç ötesi yaratıkların birbirinden acımasız saldırılarını soluksuz izliyorsunuz. Korku ve gerilim sevenler için mutlaka izlenmesi gerek. Lakin öyle çok kanlı sahne var ki midesi hassas olanları da uyarmadan geçmeyelim ;)

  İyi Seyirler :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Chappie

Kara Kız Bernard Shaw

12. Gece