Halka / The Ring

  Yönetmenliğini Gore Verbinski'nin yaptığı başrollerinde Naomi Watts ve Martin Henderson'ın oynadığı ilki 2002, ikincisi 2005 yılında vizyona giren Amerikan yapımı bir korku filmidir.
  2002'de vizyona giren Halka'nın birincisinde; içerisinde gizemli görüntülerin olduğu bir video kaseti izleyenler 7 gün içerisinde esrarengiz bir şekilde ölüyorlar. Gazeteci olan Rachel yeğeni ile birlikte 4 gencin ölümünün ardından bu olayı araştırmaya başlar. Kaseti Rachel da izler ve sonrasında kendisi ile birlikte oğlu Aiden'ın da hayatının tehlikede olduğunu fark eder. İyice köşeye sıkışan Rachel sevgilisi ve oğlunun babası olan Noah'dan yardım ister. Rachel'ın bu gizemi çözmek ve hayatını kurtarabilmek için sadece yedi günü vardır... 
  2005'de vizyona giren Halka'nın ikinci serisinde ise, ilkine göre daha hareketli korku dolu sahneler vardır. Rachel ve Aiden yaşananlardan sonra şehir değiştirip, kendilerine yeni bir yaşam kurarlar. Fakat ölümler devam etmekte ve Samara peşlerindedir. Samara'nın bu kez istediği Aiden'ın bedeninde yaşamaktır. Acaba Rachel Samara ile bu mücadelesinde başarılı olabilecek mi?
  Diğer korku filmleri ile kıyaslanınca gerilim anlamında çok büyük bir beklenti beklemeyin ama genel olarak baktığımızda senaryosu güzel bir film. Yapım yılı olarak biraz eski olduğu için çekim kalitesi mükemmel diyemeyeceğim ama  o yılların en gözde filmlerinden biri olduğu da tartışılmaz bir gerçek. Diğer korku filmlerinin yanında çok merak uyandırıcı bir senaryosu var ve filmi izlerken sürekli her şeyi sorgulamaya başlıyorsunuz, filmin sonuna kadar da sorularınızın cevaplarını da bir türlü bulamıyorsunuz. Bu da filmi izlemeye değer kılıyor. Aynı zamanda filmde bir annenin oğlu için yaptığı fedakarlıklar ve verdiği mücadele de filme değer katıyor. 
  Bana kalırsa filmin ikincisi birincisinden daha güzel, korkunç ve heyecan verici ama nedense ikincisin puanı ilkine göre bayağı düşmüş. Bu filmin de Testere gibi uzun bir yolculuğu olsun istiyorum çünkü senaryosu ile, oyunculuğu ile, iyi emek verilmiş güzel bir film. Uzun bir aradan sonra bu sene sonunda Halka'nın üçüncüsü de vizyona girecekmiş, merakla bekliyoruz :)) Filmi izledikten sonra eminim aranızda aynaya veya televizyona bakınca Samara'yı gördüğünü düşünenler vardır :) Kim bilir belki de Samara gerçekten aramızdadır ;)

 İyi Seyirler :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Chappie

Kara Kız Bernard Shaw

12. Gece