Chappie



  Chappie yönetmenliğini Neil Blomkamp'ın yaptığı, baş rollerini Hung Jackman, Dev Pastel, Sigourney Weaver, Sharlte Copley, Jose Pablo Cantillo'nun paylaştığı, 2015 ABD ve Meksika yapımı, bilim kurgu/ dram/ komedi türünde bir yapımdır. Filmin müzikleri ise Hans Zimmer tarafından yapılmış.

   Filmin konusu yakın bir gelecekte geçmekte. İnsanların ve ülkenin güvenliğini sağlamak için tam donanımlı robotlardan oluşan bir polis ordusu kurulmuştur. Fakat hiç beklenmedik hiç hesapta olmayan bir şey yaşanır. Bu robotlardan biri olan Chappie bir gün kaçırılır. Ve Chappie kaçırılan kişiler tarafından yeniden programlanır. Artık Chappie dünyanın ilk düşünebilen, hisleri olan robotu olmuştur. Bu durumu bir tehdit olarak gören otoriteler Chappie'yi bir an önce yok etmek isteyeceklerdir.



   Chappie alışkın olduğumuz bilim kurgulardan oldukça farklı bir yapım olmuş. Aksiyon dolu heyecanlı sahnelerin dışında, bazen sizi kahkahalara boğup güldüren, bazen de boğazınızda düğümler oluşturup hüzünlendiren, hiç sıkılmadan izleyebileceğiniz bir film Chappie.. Robotların eğitim süreçleri, robotları icat edenler arasındaki sürekli rekabet hali, insanların robotlaşmış acımasız ve bencil duyguları, ve insan beyni ile düşünebilen bir robotun sorgulamaları... sürekli bir akış içerisinde sizi de içerisine alarak ilerliyor film.

   Bütün bu aksiyon, bilim kurgu, dram, komedi unsurlarının yanında Chappie'ye bilinç aktarımı yapılıp, robottan daha ziyade tıpkı insan gibi duyguları olan, düşünüp, hissedebilen bir hal alması sürecinde, Tanrı yaratıcı hakkında, insan hakkında, iyi kötü hakkında ve daha bir çok konuda izleyiciyi de düşündüren, sorgulatan yoğun bir felsefi düşünce içerisinde buluyorsunuz kendinizi.

   Chappie robot ötesi bir şey olmuş, o kadar sevimli ki filmin sonunda "Keşke benim de bir Chappiem olsa!" dedirtiyor ;)


İyi Seyirler :)



Filmden Replikler

  • İnsan doğuştan mı iyi ya da kötüdür yoksa toplum mu onun iyi ya da kötü olmasında önemli rol oynar?
  • Her zaman bir hata riski vardır.
  • Hayatınızı siz şekillendirin.
  • Nasıl göründüğün önemli değil önemli olan içinde nasıl olduğundur.
  • Hayatta pek çok insan sana yapmaman gerekenleri söyleyecek. Ama onları dinlememelisin. Resim yapmak istiyorsan resim yapmalısın. Onların seni bastırmalarına izin verme.
  • Bilinç enerji gibidir.
  • Yaratıcı, beni neden öldürmek için yarattın?
  • Neden siz insanlar böyle yapıyor? Neden hepiniz yalan söylüyorsunuz?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kara Kız Bernard Shaw

12. Gece