Ex Machina

 Ex Machine 2015 yılı, ABD ve İngiltere yapımı, yönetmenliğini senaryosunun da kendinin yazdığı Alex Garland'un yaptığı; baş rollerini Domhnall Gleeson, Alicia Vikonder, Oscar Isaac, Sonoya Mizuna, Chelsea Li'nin paylaştığı bilim kurgu / dram / gerilim türünde bir yapıt.



   Ex Machina'nın konusuna gelince; Genç Caleb dünyanın önde gelen internet şirketlerinden birinde yazılımcı olarak çalışmaktadır. Şirket içi bir yarışma düzenlenir ve Caleb bu yarışmayı kazanır. Onu ilginç bir ödül beklemektedir. Yarışmanın ödülü şirketin CEO'su Nathan'ın herkesten uzakta, ormanın içerisinde tek başına yaşadığı evine bir hafta konuk olacaktır Caleb. Fakat onun bilmediği bir şey vardır. Tecrübe kazanacağını düşündüğü bu ilginç misafirliğinde dünyanın ilk tamamlanmamış yapay zekalı robotu Ava ile tanışacağından ve onunla ilişki kuracağından habersizdir.

   Ex Machina'nın konusu oldukça ilgi çekici. Oldukça ağır ilerleyen bir film, yani filmde klasik bilim kurgularda olduğu gibi herhangi bir aksiyon beklemeyin. Lakin bu ağırlık sıkıcı gelmiyor, kendinizi bir gizemin ortasında buluyorsunuz ve bu sorgulama, merakla sonuna kadar ilgiyle izlettiriyor kendisini film. Ex Machine en iyi görsel efekt ödülü almış, bence de efektleri, hikayesi, oyunculukları ile tavsiye edilecekler arasında.

   Bilim kurgu sevenlerdenseniz, sürekli felsefi bir sorgulamanın içerisinde varoluşu, güveni, yakın gelecekle ilgili endişeleri ve daha bir çok şeyi irdelediğiniz film yapay zeka ile ilgili oldukça başarılı bir yapım olmuş.

İyi Seyirler :)



Filmden Replikler

  • Senden nefret eden bir şey yaratmak garip değil mi?
  • İnsanın daha önce yaptığı iyilikler onu korur.
  • Ne kadar zengin olursan ol tersliklerden kurtulamazsın.
  • Bilinçli bir makine yarattıysan, bu insanlık tarihi değil. Tanrıların tarihi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Chappie

Kara Kız Bernard Shaw

12. Gece