Saadet Hanım



   "Saadet Hanım" genç yazarlarımızdan "İntihar Süsü" ve "Taziye Evi" oyunlarının da yazarı Ahmet Levent Pala'nın kaleminden olan bu oyunu Tolga Yeter yönetmiş. İki perde ve bir saat kırk dakika süren oyunda; Nilgün Kasapbaşoğlu, Müslüm Tamer, Hazal Uprak, Selim Can Yalçın, Vildan Türkbaş, Arda Alpkıray, Şenay Bağ, Cafer Alpsolay, Elyasa Çağlar Evkaya, Çağlar Ozan Aksu, Serap Doğan, Esen Koçer ve Ceren Kaçar sahne alıyorlar.

   Emekli İlkokul öğretmeni Saadet Yurtlu öğle saatlerinde bankadan parasını çekmek için banka şubesine gelir. Bu saatlerde banka tenhadır kimsecikler yoktur fakat bir türlü sıra kendisine gelmez. Oysa Saadet Hanımın acelesi vardır. O gün oğlu Sermet'in doğum günüdür ve O oğlu için sürpriz bir doğum günü hazırlığı içerisindedir. Fakat biraz sonra banka da yaşanacaklar Saadet Hanım için çok daha büyük bir sürpriz olacaktır. Saadet Hanımın hiç beklemediği, onu çok şaşırtacak ve bir anda tüm hayatını alt üst edecek gelişmeler onu beklemektedir.



   Saadet Hanım her ayrıntının düşünüldüğü başarılı dekoru ile öncelikle oyun başında dikkat çekiciydi. Ayrıca oyunculuklarıyla; özellikle daha önce birçok oyuna imza atmış ve televizyon ekranından da kendisini tanıdığımız Saadet hanımı oynayan Nilgün Kasapbaşoğlu'nun bizlere unutulmaz bir Saadet Yurtlu karakterini oynaması ve Başkan kod adıyla Selim Can Yalçın'ın repliklerin dışında da her an seyirciye mizahı yaşatabilmesi ile oyunculuğunu ben şahsen çok beğendim. Lakin genel olarak oyun konusu itibarıyla ve içerisinde ki çok fazla çelişkiler içeren gel gitleriyle biraz karmaşık ve sıkıcı geldi. Sürekli bir mesaj verme çabası var gibi geldi bana. Oyun için belki biraz eksiklikler vardı ama kötüydü diyemem.



Oyundan Replikler


*"Zaman tanrının ellerinde bir dantel..kaderini örüyor insana, kanaviçe hayatlar düşlüyorken insan, söküm söküm sökülüyor, düğüm düğüm umutlar..Çocuklarım; silahınızı birbirinize doğrultarak, önce annelerinizi öldürmeye karar verdiniz!"

*"Ben Saadet Yurtlu. Emekli ilkokul öğretmeniyim ve bu da size öğreteceğim son şey: Biz hatayı çocuklarımızdan gözyaşımızı saklamakla yaptık. Sonunda kendileri arayıp buldular. Siz acılarınızı öğretin ki çocuklara, bu sefer mutluluğu arayıp bulsunlar.."

*"Ben Saadet Yurtlu, emekli ilkokul öğretmeniyim. Bu da size aklımı yitirmemişken söyleyeceğim son şey: Artık büyümesi beklensin fidanların, gökyüzü çocukların olsun, denizler balıkların. Bir çocuğun ellerinde yeşerecekse tekrardan dünya; bırakın gün yüzü çocukların olsun, denizler annelerin.."

İyi Seyirler :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Chappie

Kara Kız Bernard Shaw

12. Gece