Jack Reacher

 Jack Reacher yönetmenliğini Christopher McQuarrie'nin yaptığı, baş rollerini Tom CruiseRosamund PikeRobert Duvall, Jai Courtney ve Alexia Fast'ın paylaştığı 2012 yılı ABD yapımı dram/gerilim/aksiyon türünde bir filmdir. Filmin devamı niteliğinde olan ikincisi "Jack Reacher: Asla Geri Dönme" adıyla 2016'da vizyona girmiştir.


   Jack Reacher, The New York Times'ın çok satanlar listesinde yer alan yazar Lee Child'ın romanından sinemaya aktarılmış. Film sakin bir sabah insanlar günlük telaşları içerisinde iken 10th Street köprüsüne bakan parkta beş masum insanın usta bir nişancı tarafından sadece altı el ateş edilerek öldürülmesi ile başlıyor. Yirmi dört saat geçmeden gözaltına alınan şüpheli sorgulamada tek bir şey söylüyor:"Jack Reacher'ı bulun!". Ve bundan sonra eski askeri polis olan Jack Reacher ile düşman arasında sıra dışı bir kovalamaca başlar.

   Film aksiyon türünde lakin öyle büyük bir aksiyon beklemeyin en hızlı sahnesi araba kovalamaca sahneleri... Yani tempo biraz düşük fakat sürekli merak uyandıran sahneleri var. İnce mesajlar veren, zekice düşünülerek ilerleyen bir senaryosu var. Tom Cruis'un ilerleyen yaşına rağmen fit görünümü ve her zamanki gibi mükemmel oyunculuğu filme damgasını vurmuş. Tom Cruis'un canlandırdığı eski askeri polis olan Jack Reacher karakteri oldukça güçlü bir karakter; öngörülerindeki başarısı, iyi bir gözlemci olması, olayları analiz etmesinde ki başarısının yanında Jack Reacher tam manası ile hayalet bir karakter. Çünkü istenmediği zaman bulunmayan, olaylara kendi istediği zaman dahil olan, kanunlara göre değil kendi doğrularına göre hareket eden oldukça farklı ve özel bir karakter...

   Hareketin çok fazla olmamasından dolayı biraz sıkıcı ilerlese de kaliteli bir film. Büyük beklentiler içinde olmadan izlemenizi öneririm.

   İyi Seyirler :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Chappie

Kara Kız Bernard Shaw

12. Gece