Ölümcül Deney / Resident Evil

2002 yapımı Bilim Kurgu, Aksiyon, Gerilim dalında; başrollerinde Milla JovovichMichelle Rodriquez,  yönetmenliğini Paul W.S. Anderson'ın yaptığı, aynı zamanda senaryosunu da yazdığı aslında bir video oyun serisinden uyarlanmış bir yapımdır. Ölümcül Deney 6 filmden oluşan serinin ilk filmidir.
  Umbrella görünüşte çeşitli dallarda üretim yapan aslında şirket çalışanlarının bile bilmediği genetik deneylerin yapıldığı biyolojik silahların üretildiği gizli projelerin planlandığı dünya devi büyük bir şirkettir. Umbrella'nın asıl merkezi Kuzey Amerikadadır. Umbrella'nın bu gizli çalışmalarını yaptığı bu yer altı tesisinde T virüsü adındaki bir enfeksiyon serbest kalır. Bütün tesisin yönetimi elinde olan Kızıl Kraliçe adlı bilgisayar, virüsün yayılmasını engellemek için tesisin tüm giriş çıkışlarını kapatır ve tüm personel burada ölürler.
  S.T.A.R.S. isimli bir komando ekibi araştırma için kurulur, ekibin başında Alice ve Rain vardır. Tesise giren ekip korkunç gerçek ile karşılaşır. Öldükleri sanılan personel artık bilincini yitirmiş zombilerdir. Ve onların bir ısırığı diğerlerinin de zombiye dönüşmesine neden olur. Ayrıca bilim adamlarının aşırı doz verdikleri denekler de ölümcül yaratıklara dönüşmüşlerdir.
  Bu seriye zombi efsanesinin başlangıcı denilebilir. Oldukça kaliteli bir bilim kurgu, son derece etkileyici görsellikleri ile nefesinizi tutarak izliyorsunuz. Müzikleri ile senaryosu ile oyuncuların performansı ile tek kelime ile mükemmel bir yapım. Bence bu seri zombi dünyasının fenomeni olmalı.
  Personelin binaya kapatıldığı o ilk sahneden başlayıp, dobermanların saldırı sahnesi, lazerin komandoyu karelere ayırması gibi birçok etkileyici sahne ile dolu film. Ayrıca Milla Jovovich ve Michelle Rodriquez'in oyunculuklarına hayran olmam benim için filmi daha etkileyici kıldı.

  2002 yılı yapımı olmasına rağmen, bilim kurgusu, aksiyonu, korkusu her şeyi ile dozunda; oyunculuğu senaryosu ile kaliteli; bana zombi filmlerini sevdiren oldukça başarılı bir yapım.

İyi Seyirler :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Chappie

Kara Kız Bernard Shaw

12. Gece