Kör Nokta / The Blind Side

2009 yılı yönetmenliğini John Lee Hancook'un yaptığı, başrollerinde Sandra BullookTim McGrawQuinton AaronLily Collins, Jae HeadKathy Bates'in oynadığı biyografi/ dram dalında yapılmış çok iyi bir aile filmi. Bu filmdeki rolü ile 2010 Akademi Ödüllerinde Sandra Bullook en iyi kadın oyuncu dalında Oscar almıştır.
  Michael babasını hiç tanımamış annesi uyuşturucu bağımlısı 13 kardeşten biridir. 18 yaşına gelmiş olmasına rağmen doğru düzgün bir eğitim alamamıştır. Spordaki yeteneğini gören bir beden eğitimi öğretmeninin ısrarları ile Hristiyan okuluna kaydı yapılır ama kağıtlarını hep boş veren Koca Mike'dan bütün öğretmenleri şikayetçidir, hiç arkadaşı yoktur Mike'ın...
  Yağmurlu soğuk bir akşam Michael'ı üzerinde tişörtü ve şortu ile yürürken kızı ve oğlu aynı okulda okuyan Leigh Anne ile karşılaşırlar. Michael'ın gidecek yeri olmadığını fark eden Leigh Anne bir geceliğine onu evlerine götürür. Çok zengin olan Leigh Anne daha sonrasında da Michael'ı bırakmaz, her şeyi ile ilgilenir. Onun iyi bir üniversiteye girmesine ve iyi bir takımda oyuncu olmasına olanak verir.
  Son zamanlarda izlediğim en etkileyici dramlardan diyebilirim. Yitip gitmek üzere olan bir hayatı kurtarırken aslında ondan da öğreneceğimiz bir çok değer olduğunu görebiliyoruz. '' Daha önce hiç yatağım olmamıştı'' repliğini boğazımızda bir düğüm ile; şükran gününün televizyon karşısında değil aile ile masada birlikte geçirileceğinden birlikteliğin önemine dair bir ders; koridorda öğretmenlerinin söyleşerek not verdiğini görünce öğrenemeyecek çocuk olmadığını ; takımını aile yerine koyunca iyi bir oyuncu olmasından bağlılığın, korunmanın değerini görüyoruz. Kısacası her sahnesi ayrı bir anlam yüklü dolu dolu bir film.
  Ama en önemlisi Michael gibi bir çok çocuğun olduğu dünyamızda ancak el atılırsa bu çocukların hayata kazandırılabileceği ve içlerindeki değerlerin kullanabileceğini görüyoruz. Filmin gerçek bir hikayeden uyarlanmış olması da bunun imkansız olmadığı umudunu veriyor bize.
  Eğer hala izlemediyseniz aileniz ile birlikte izleyeceğiniz güzel bir Pazar filmi olabilir. Haydi hep birlikte mısırları patlatıp uzatın ayaklarınızı ;)

 İyi Seyirler ;)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Chappie

Kara Kız Bernard Shaw

12. Gece