Fındık İşi / The Nut Job

Fındık İşi yönetmenliğini Peter Leperiotis'in yaptığı 2014 Kanada yapımı Animasyon / Komedi türünde bir film.
  Asık suratlı sincap Sully ve onun fare arkadaşı Buddy şehir merkezinde bir parkta diğer hayvanlarla birlikte yaşamaktadırlar. Bir gün parka gelen bir fındık satıcısının arabasını soymak isterler fakat işler karışır. Bu başarısız soygun sonunda parktaki diğer hayvanların kışlık yiyecek stokunun da yanmasına sebep oldukları için hayvanların lideri Rakun onları park dışına sürgüne gönderir ve kendilerini bir anda büyük bir maceranın içinde bulurlar.

  Şehrin içinde ki parkta yaşayan sincap ve fare yiyecek bulmak için kendilerini bir anda şehrin karmaşasının içerisin de bir başına ve savunmasız bulurlar. Fakat bütün bu zorlukları aşmanın yolunu insanları örnek alarak çözmeye çalışırlar.

 Bir yanda sincap ve farenin şehirde ki yiyecek avı, diğer yanda rakunun onların planlarını bozma çabaları; öteki tarafta paravan bir fındık şirketi aracılığı ile banka soyan insanlar...sürekli bir hareket, sürekli bir macera, aksiyon...

  Öyle çok büyük beklentilerle izlenecek bir animasyon olduğunu söyleyemeyeceğim. Ama içerisinde komedi, macera, aksiyon barındıran; arkadaşlık, birlik olma gibi konularda mesajlar içeren; özellikle çocuklarınızla birlikte ailecek izlenebilecek başarılı bir yapım. Sonunda ki mesaja bakılırsa bu animasyonun ikincisin de geleceği yönünde..


  Yani animasyon sevenler için sıkılmadan izleyebilecekleri bir yapım diyebiliriz. Özellikle benim için animasyonlara eklenen müziklerin ayrı bir önemi vardır. Benim için animasyonu unutulmaz yapan, tekrar tekrar izlenesi yapılan önemli bir detay müzik...Fındık İşi'nde ki ''Gangam Style'' detayını da unutmayalım ;) Bana göre tam yerinde olmuş çok iyi örtüşmüş animasyonla. Şarkı o kadar yerinde olmuş ki filmden sonra bütün gün Gangam Style söyleyip dans ettim :))))

İyi seyirler :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Chappie

Kara Kız Bernard Shaw

12. Gece